1 špetka | sůl | |
20 g | máslo | |
250 ml | mléko | |
100 g | rozinky | |
80 g | cukr moučka | |
30 g | hladká mouka | |
100 g | lupínky mandlí | |
100 g | vlašské ořechy sekané | |
100 g | kandovaná pomerančová kůra |
Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut. Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru. Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.
Videorecept: Marokánky podle Anny
Tipy pro zdravější Vánoce pokračují a já tu pro vás mám další jednoduchý recept, tentokrát na úžasné marokánky.
Autor:atafle
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena