5 stroužků | česnek | |
1 ks | vejce | |
30 dkg | brambory | |
0.3 lžičky | majoránka | |
1 lžíce | sádlo | |
1.3 l | voda | |
2 plátky | chléb | |
0.5 lžičky | drcený kmín | |
1 hrnek | silný masový vývar | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Chleba si nakrájíme na malé kostičky a opečeme ho na sádle. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky cca 1 x 1 cm, propláchneme a dáme do vody, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, silný vývar, sádlo a vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, rozkvedláme do polévky vejce a velmi krátce povaříme. Nakonec do polévky namačkáme česnek a ještě ji dochutíme. Do česnekové polévky, která je na talíři, dáme každému opečený chléb. Takto přichystanou česnekovou polévku podáváme. Hlavní foto: Vojtěch Leman
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Autor:Sonninek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena