Recept na nádivku a rady jak připravit jehně na rožnění tak, aby bylo skvělé.
olej | |
sůl | |
6 ks | vejce |
majoránka | |
rozmarýn | |
pepř | |
petrželová nať | |
1 ks | jehně |
jehněčí plíce | |
jehněčí játra | |
500 g | bílá veka |
mléko nebo vývar |
Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a nakrájená játra lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.)
Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a zašijeme ji. Jehně potřeme olejem s utlučeným rozmarýnem, osolíme a pečeme na rožni nebo v peci.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena