500 ml | rum | |
500 ml | mléko | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
1 balíček | karamelový pudink v prášku | |
2 plechovky | slazené kondenzované mléko (salko) |
Plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zcela zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a od doby varu vaříme na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny. Salko nám takto zkaramelizuje. Horké plechovky necháme zcela vychladnout (nejlépe přes noc). Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a ohřejeme. Do hrnečku odebereme asi 1/2 dl mléka, vsypeme karamelový pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Směs vlijeme do rozehřátého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Uvařený pudink necháme vychladnout, opět často mícháme, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup. Zkaramelizované Salko dáme do mísy, přidáme smetanu pokojové teploty a vychladlý pudink. Směs dobře promícháme a nakonec vlijeme rum. Nyní můžeme domácí Baileys prošlehat, abychom získali hladkou a jemnou konzistenci likéru. Hotové domácí Baileys plníme do lahví a podáváme dobře vychlazené, ideálně s ledem.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
Recept na jemný vaječný likér krok za krokem
Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena