Maso očistíme, opláchneme a odblaníme. Zeleninu očistíme. Cibule a česnek přepůlíme. Mrkve nakrájíme na silnější kolečka.
V pekáči, do kterého se vlezou porce králíka, rozehřejeme olej a králíka v něm opečeme ze všech stran. Osmažené porce králíka osolíme, okořeníme a přidáme cibuli, česnek a kolečka mrkve. Králíka podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby.
Mikulovského králíka pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a dolévání vodou nebo vínem.
Měkké maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, vmícháme másla, hořčici a mouku rozmíchanou v zakysané smetaně. Omáčku už jen povaříme.
Mikulovského králíka v omáčce již jen prohřejeme a ihned podáváme. Králíka přeléváme omáčkou.