Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota nezkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme ji do kruhu na pečící papír. Pokud se nám špatně roztírá, namáčíme si stěrku ve vodě. Uděláme 7 placek a každou zvlášť pečeme při 180 °C asi 5 - 10 minut.
Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem, které jsme 2 hodiny v plechovce povařili ve vodě. Musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil.
Když máme placky na medovník vychladlé, na 6 z nich přiložíme talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu a sedmou placku nameleme.
Na tác dáme první placku a natřeme ji krémem ze salka, dáme druhou a natřeme smetanou. Tak pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý medovník potřeme ze zbytku krému a smetany i po obvodu a zasypeme pomletým korpusem.
Medovník s dvojím krémem necháme v chladu minimálně 24 hodin odležet.