Nejprve důkladně opereme lístečky máty a necháme je oschnout na čistém plátýnku.
Připravíme si sirup. Přivedeme k varu vodu s cukrem, cukr se musí rozpustit. Do cukrového sirupu přidáme lístečky máty a vaříme dalších 5 minut. Po převaření vypneme a necháme vystydnout. Již vychlazený sirup s lístky uložíme na 6 hodin do lednice.
Po uplynutí stanovené doby sirup s lístky přefiltrujeme pomocí sítka. K získané nažloutlé kapalině přidáme studené pivo (na značce nezáleží) a citronovou šťávu. Našleháme bílky a přidáme je zlehounka k pivní směsi.
Směs na mátové sorbeto nalijeme do zmrzlinovače a necháme pracovat alespoň 20 - 30 minut.
Mátové sorbeto s příchutí piva podáváme ihned ozdobené lístečkem máty.