3 stroužky | česnek | |
30 g | čerstvý zázvor | |
30 g | tvrdý sýr | |
1-2 lžičky | lime štáva | |
1 lžička | třtinový cukr | |
0.5 hrstě | čerstvý koriandr | |
300 g | kuřecí stehenní řízky | |
1-2 lžíce | chilli olej | |
400 g | libový bůček | |
3 ks | jarní cibulka s natí | |
1-2 ks | chilli paprička | |
1-2 lžíce | sladkokyselá chilli omáčka | |
1 balíček | salát little gem | |
1-2 lžíce | japonská omáčka terriaki | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej |
Kuřecí a vepřové maso očistíme a spolu umeleme na hrubo. Masovou směs osolíme a opepříme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Větší červenou chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Jarní cibuli očistíme, bílou část nakrájíme na kostičky a nať na kolečka. Salát little gem očistíme a rozdělíme na jednotlivé listy. Na olivovém oleji orestujeme za stálého míchání kousky masové směsi doměkka. Pak vše scedíme přes síto a maso necháme okapat. Na horké pánvi rozpálíme chilli olej, na kterém zvolna orestujeme chilli papričku, zázvor, česnek a bílou část cibulky. Směs za stálého míchání ochutíme hnědým cukrem, solí a černým pepřem. Jakmile se cukr rozpustí, vmícháme sladko-kyselou chilli omáčku a okapané maso. Poté do horké masové směsi vmícháme nastrouhaný sýr, který vše zahustí. Nakonec vmícháme nať cibulky, nasekaný koriandr a vše ochutíme omáčkou teriaki a šťávou z limetky. Horkou masovou pikantní směs rozdělíme do misek, které obložíme listy salátu a podáváme. Každý stolovník si sám naloží teplou masovou směs na lodičku salátu a ihned konzumuje. Na stole nesmí chybět chilli omáčka, omáčka terriaki a pečivo.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena