Do hlubokého talíře dáme 4 polévkové lžíce extra panenského oleje, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 stroužky prolisovaného česneku a trochu chilli omáčky. Rozmícháme a jdeme kořenit. Přidáme malou lžičku oregana, bazalky, koření na kuře, koření na grilovaný hermelín a steakové koření. Vše důkladně promícháme, aby se nám olej se sójovou omáčkou spojili se všemi ingrediencemi.
Hermelín pokryjeme celý marinádou a necháme ho 20 minut marinovat. Je dobré hermelín po 10 minutách otočit a znova celý potřít marinádou. Následně zabalíme marinovaný sýr do alobalu a dáme přes noc odležet do lednice.
Marinádu na hermelín používáme k přípravě dokonalé sýrové chuťovky, kterou můžeme po odležení podávat s čerstvým chlebem nebo pečivem.