2 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
1 lžička | kmín | |
1 lžíce | med | |
1 lžička | mletý pepř | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
1 lžička | paprika mletá | |
1 ks | cibule | |
1 kostka | hovězí bujón | |
1 lžíce | worcester | |
200 g | vepřové maso | |
2 ks | mrkev (větší) | |
5 ks | brambory | |
1 lžíce | pikantní sójová omáčka |
Připravíme si marinádu. Na pánev dáme rozehřát rostlinný olej, přidáme med, prolisovaný česnek, sůl, pepř, worcester, pikantní i klasickou sojovou omáčku a mletou sladkou papriku. Necháme minutu povařit a přelijeme si ji do misky, kam ihned přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Necháme odležet alespoň hodinu a půl. Oloupeme brambory a dáme je s kmínem vařit. Scedíme je. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, dáme podusit s vodou na pánev (nepřidáváme olej). Dále si oloupeme a nastrouháme mrkev, kterou přidáme k cibuli, ještě zalijeme vodou a přidáme natur hovězí bujon, osolíme a lehce opepříme drceným pepřem. Dusíme doměkka. Rozpálíme si pánev a zlehka smažíme marinované kousky masa (asi 10 minut). Marinované vepřové maso podáváme s podušenou mrkví a uvařeným bramborem.
Mrkev na sladko: Upečte si rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Gaudencia
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena