Recept na cukroví, po kterém se jen zapráší!
1 ks | čokoláda |
10 dkg | cukr moučka |
20 ks | dětské piškoty |
250 g | bílý marcipán |
krém | |
---|---|
150 g | máslo |
150 dl | cukr moučka |
4 lžíce | kávový likér |
těsto | |
60 g | máslo |
1 lžička | kakao |
3-4 lžíce | koňak |
160 g | cukr moučka |
50 g | mleté ořechy |
160 g | mleté piškoty |
Na vál nasypeme mleté piškoty a ořechy, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, kakao a koňak. Vše důkladně prohněteme, až vznikne hladké těsto. Krémovou naplň připravíme ze změklého másla, které vyšleháme s moučkovým cukrem a ochutíme kávovým likérem. Marcipán prohněteme na pocukrovaném válu. Nakrájíme ho na malé kousky, které vláčíme do formiček vysypaných cukrem, prstem ho uvnitř vytvarujeme do tenké vrstvy. Formičky pak naplníme kousky připraveného těsta a obraceným koncem vařečky do středu vypíchneme důlek, který naplníme krémem. Každé marcipánové hnízdo uzavřeme piškotem. Marcipánová vosí hnízda opatrně vyklopíme z formiček, necháme zatuhnout a na závěr spodní části namočíme v čokoládě rozehřáté ve vodní lázní, opět necháme ztuhnout. Marcipánová vosí hnízda podáváme jako lahodné cukroví na sváteční stůl.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
Poznáte druhy vánočního cukroví? Otestujte se v naší galerii
Otestuje se v našem testu, jestli poznáte známé cukroví.
autor Leoš Daly
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena