Těsto si připravíme jednoduchým způsobem. V míse nebo na vále promícháme mleté mandle, hladkou mouku a moučkový cukr s plátky změklého másla. Přimícháme i pár lžic rumu. Propracované těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu uležet.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka se zdobným okrajem. Ve středně vyhřáté troubě kytičky upečeme, poklademe je na pečící papír, aby se nám nepřipálily. Necháme vystydnout.
Během pečení si připravíme krém z másla, žloutků, cukru a trochy rumu. Ušleháme dohladka a přimícháme i mleté ořechy.
Kolečka k sobě slepíme krémem a po celém povrchu ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou, nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Nakonec ozdobíme sypáním a marcipánovými růžičkami, které si vytvarujeme z marcipánu. Výborný recept na domácí
Nepravý marcipán.
Marcipánové růžičky tvarujeme s velkou trpělivostí a na mandlové kytičky s polevou je přitiskneme těsně před zatuhnutím.