2 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
1 lžička | sardelová pasta | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
0.5 lžičky | čerstvá petrželka |
Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme. Když jsou studená, oloupeme je a oddělíme bílky od žloutků. Bílky jemně posekáme.
Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme vařené prochladlé žloutky a sardelovou pastu.
Maminčinu vaječnou pomazánku mažeme na čerstvý chléb, který potom na povrchu sypeme sekanými bílky a zdobíme petrželkou. Chleby s vaječnou pomazánkou ihned podáváme.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena