Recept na klasickou koprovku, jak ji dělá moje maminka.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
40 g
máslo
2 ks
žloutek
200 ml
mléko
1-2 lžíce
hladká mouka
300 ml
smetana na vaření
3-4 lžíce
čerstvý kopr
100 ml
silný vývar
podle chuti
cukr
sůl
ocet
Postup přípravy
Z másla a hladké mouky vymícháme v kastrolku hladkou jíšku.
Jíšku zalijeme silným vývarem, přidáme vlažné mléko a smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Omáčku dobře promícháme, povaříme a přidáme na drobné kousky nasekaný kopr. Koprovou omáčku dochutíme solí, octem a podle chuti cukrem. Koprovku ještě krátce provaříme a máme hotovo.
Maminčinu koprovku podáváme s vařeným bramborem a vejcem natvrdo.