Ať už plánujeme dělat dort nebo řezy, šlehačku si připravíme vždy den předem.
Doporučuji použít do šlehačky kvalitní čokoládu, ideální je ta s obsahem 70 % kakaa.
Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr, prosáté kakao a za občasného promíchání přivedeme k varu. Jakmile smetana začne bublat, stáhneme hrnec z plotny a přidáme čokoládu nalámanou na kostičky. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí uložíme do chladničky do druhého dne.
Pak už jen pařížskou šlehačku vyšleháme dotuha, můžeme přidat 1 - 2 ztužovače, šlehačka pak lépe drží. Toto množství šlehačky bohatě vystačí na dort o průměru 22 - 24 cm, dvakrát rozkrojený a ještě zbude na menší zdobení, případně vystačí na celý plech řezů.
Luxusní pařížskou šlehačku můžeme používat k naplnění a ozdobě různých moučníků.