Losos je dle mého názoru jedna z nejlepších ryb. Stačí jednoduchá příprava.
Hodnocení
4.6
/ 5 (28x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
3x
Ingredience
50 g
máslo
2 porce
čerstvý losos
na obalení
hladká mouka
podle chuti
hrubá sůl
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
čerstvý kopr
čerstvý kerblík
Postup přípravy
Lososa nakrájeného na plátky omyjeme a osušíme. Připravíme si čerstvé bylinky, které nadrobno nasekáme.
Lososa osolíme, posypeme nadrceným pepřem, sušeným česnekem, čerstvým koprem a kerblíkem.
Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa obaleného v mouce po obou stranách osmahneme. Stačí pár minut, maso se zatáhne a zrůžoví.
Čerstvého lososa s bylinkami podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.