Medový perník plněný ořechy, mandlemi, rozinkami, višněmi a křížalami. Výborná záležitost!
2 ks | vejce |
70 g | máslo |
2 lžíce | kakao |
250 ml | mléko |
20 g | rozinky |
20 g | mandle |
3 lžíce | med |
20 g | ořechy |
200 g | cukr moučka |
250 g | hladká mouka |
1 lžička | citronová kůra |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
20 g | křížaly |
20 g | kandovaná višeň |
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do husté pěny. Postupně do pěny po částech přidáváme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem, mléko a med. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho zapracujeme do těsta. Nakonec vmícháme nasekané ořechy i mandle, rozinky a nakrájená sušená jablka namočená ve troše vody (rumu), višně a citronovou kůru. Opatrně všechno promícháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Perníkový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut na 175 °C. Před podáváním necháme vychladnout. Litý perníkový koláč není potřeba cukrovat, stačí nakrájet na kostky a už si jej jen dopřáváme.
Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem
Každému se někdy hodí rychlý, chutný a hlavně bezpracný moučník, který zvládnou i děti. Výsledek je přitom výtečný!
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena