1 stroužek | česnek | |
1 plechovka | rajčata | |
1 ks | cibule | |
1 ks | lilek | |
5 ks | žampiony | |
300 g | mleté maso | |
150 g | tvrdý sýr | |
100 g | cherry rajče | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
bazalka | ||
mletý pepř | ||
koření na mleté maso |
Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mletá masa, majoránkou a česnekem. Přidáme nakrájené žampiony, sůl, rajčata v plechovce (můžeme použít passatu, protlak nebo krájená), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, řídíme se podle výběru masa. Zkusíme po půl hodině, zda už je maso měkké a případně ještě dochutíme. Mezitím si nakrájíme lilek asi na centimetrové plátky, můžou být podélně nebo příčně, posolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté otřeme, přemístíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C. Poté na jednotlivé plátky navrstvíme masovou směs, zasypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky a dáme ještě zapéct asi 15 minut, dokud nebude sýr dozlatova. Hotové lilkové minipizzy podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena