2 ks | žloutek | |
140 g | cukr moučka | |
420 g | hladká mouka | |
250 g | změklé máslo nebo Hera |
Do mísy dáme cukr moučku, hladkou mouku, změklé máslo nebo tuk, žloutky. Vše prohněteme a vypracujeme měkké hladké těsto, které se nelepí a ani nedrolí. Hotové linecké těsto necháme cca 30 min. odpočinout a můžeme pracovat dál - vykrajovat různé tvary a velikosti, péct v troubě 5 - 7 min. na 180°C, po vychladnutí plnit rozmanitou náplní, nakonec dozdobit dle fantazie, Poznámka autora: Osobně linecké těsto nedávám odpočinout do lednice. Nešlo vyválet - drolilo se. Nechám ho jen tak v míse v kuchyni a bylo skvělé.
Výběr redakce na TOP recepty na linecké cukroví
Křehké, voňavé a doslova se rozplývající na jazyku - takové je linecké cukroví, které se podaří. Máme pro vás pár receptů, díky kterým bude letošní vánoční pečení snazší.
Autor:anamorab
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena