Do nádoby prosejeme mouku a cukr, přidáme neochucený hustý bílý jogurt a směs dobře promícháme. Nastrouháme citronovou kůru a všechno spolu znovu dobře promícháme. Do jogurtové směsi zlehka vmícháme osmičkovým pohybem tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků a špetky soli.
Rozevíratelnou dortovou formu o průměru 15 cm, vysteleme na dně a bocích pečicím papírem, pod kterým formu jemně vymažeme máslem. Do formy vlijeme jogurtovou hmotu a uhladíme povrch špachtlí.
Dort vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut na funkci horní a dolní ohřev. Pokud by nám povrch dortu rychle hnědl, přikryjeme dort alobalem. Po upečení necháme dort nejprve chladnout 30 minut v troubě při pootevřených dvířkách, aby dort příliš neklesl.
Jogurtový dort vyndáme, necháme úplně vychladnout, opatrně oddělíme okraje příborovým nožem po celém obvodě a odstraníme pečicí papír. Dort má charakter soufflé, proto nečekejme, že bude nějak vysoký. Na povrchu má jemnou hnědou kůrku a uvnitř má měkkou rosolovitou konzistenci, která nemá být tekutá, ale spíše krémovitá.
Lehký osvěžující jogurtový dort s ovocem nakrájíme na porce a podáváme s malinami. Můžeme použít jakékoliv jiné bobulovité ovoce podle vlastní chuti, které dobře jde ke svěží, jemně pikantní, nepřeslazené a lehce kyselé chuti jogurtu s citronovou kůrou. Jogurtový dort se hodí ke kávě nebo jako lehký dezert po dobrém obědě.