Tato buchta nás dostala, je to moc dobrý recept, určitě vyzkoušejte.
těsto | |
---|---|
0.75 hrnku | olej |
2 ks | vejce |
2 lžíce | kakao |
1 hrnek | mléko |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | cukr moučka |
2 hrnky | polohrubá mouka |
náplň | |
2 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
500 g | tvaroh |
1 hrnek | cukr krupice |
2 ks | pudinkový prášek |
Nejdříve připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak do misky dáme cukr a olej a ušleháme na hladkou hmotu. Do ní postupně zašleháme všechno ostatní. Tvarohové těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, nejprve hnědé těsto. Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu zlehka promícháme. Plech s tvarohovou buchtou vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Lehkou tvarohovou buchtu necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
autor Kačák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena