Maso z uzené tresky, krevety a plátky mořského jazyka opepříme, ochutíme citronovou šťávou a odložíme.
Ve velkém kastrolu opékáme na másle 8 minut za občasného zamíchání pórky. Zaprášíme je moukou a ještě asi minutu zahříváme. Postupně vmícháme mléko. Získáme tak hustou, krémovitou omáčku.
V omáčce rozpustíme med a nastrouhanou mozzarellu a povaříme ji další 3 minuty. Potom omáčku odstavíme a vložíme do ní maso z ryb a krevety a opatrné zamícháme.
Do zapékací misky postupně naskládáme vrstvy lasagnových plátků
a omáčky s masem tak, aby vrchní vrstvu tvořila omáčka. Posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 30 minut. Ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART