Moje variace na známý italský pokrm.
1 ks | cibule |
300 g | eidam |
1.5 balíčku | lasagne |
500 g | mleté maso |
2 konzervy | konzervovaná rajčata |
1 kelímek | smetana na vaření (Rama) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
italské bylinky | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Dáme na pánev s kapkou oleje a necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a opečeme. Ke konci pečení osolíme a opepříme. Maso po dopečení odstavíme. Do větší mísy přidáme krájená rajčata, odstavené opečené maso a polovinu nastrouhaného sýra. Směs řádně promícháme a dochutíme italským kořením (prodává se jako mlýnek) nebo můžeme zaměnit za koření na špagety. Větší zapékací mísu vymažeme tukem a začneme přidávat lasagne a vytvořenou směs. Spodní vrstvu tvoří plátky lasagní, které pokryjí celé dno zapékací mísy. Pokud se nám nevejdou, upravíme lámáním do požadovaného tvaru (pozor, jsou křehké). Na spodní vrstvu lasagní přidáme část směsi, kterou rozprostřeme po celém povrchu. Na směs opět přidáme po celé ploše plátky lasagní a na ně opět rozprostřeme trochu směsi. Takto pokračujeme, dokud máme k dispozici masovou náplň. Poslední vrstvu by měly tvořit opět lasagne. Posypeme nastrouhanou druhou půlkou sýra, zalijeme smetanou. Já používám Rama Cremefine na vaření, ale lze zaměnit s klasickou 12% smetanou. Nakonec ještě trochu okořeníme. Lasagne s mletým masem a rajčaty pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C asi 30 - 40 minut. Po vyndání z trouby necháme pár minut odležet.
Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem
Příprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
autor Jouda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena