těsto | ||
---|---|---|
50 g | cukr | |
1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
4 lžíce | mléko | |
50 g | droždí | |
400 g | hladká mouka | |
250 g | ztužený pokrmový tuk |
Do mírně teplého mléka rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a necháme vzejít kvásek.
Do připravené misy dáme osolenou mouku. Přidáme vejce, nastrouhaný tuk a přilijeme vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto. Vložíme do mísy se studenou vodou a necháme vykynout. Až těsto vyplave, tak je vykynuté.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme, naplníme oblíbenou náplní a svineme.
Kynutý závin pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený kynutý závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Foto: Shutterstock.com
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Jednoduchý recept na domácí medovník: Naučíme vás ho krok za krokem
Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
Autor:Věra
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena