Odlišná verze tohoto známého receptu. Recept vhodný pro diabetiky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 špetka
sůl
2 ks
žloutek
2.5 dl
mléko
20 g
droždí
500 g
hladká mouka
100 g
rostlinný tuk
50 g
cukr
4 porce
tekuté umělé sladidlo Kandisin
podle potřeby
tuk na vymazání
Postup přípravy
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, který přidáme do mouky a přidáme tuk, žloutky, sůl a umělé sladidlo (porce rovná se odměrka). Vypracujeme měkké lehké těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout.
Formu na beránka dobře vytřeme tukem, vyložíme těstem do roviny a necháme vykynout. Pak přikryjeme druhou částí formy a pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Kynutého dia beránka vyklopíme a podle fantazie zdobíme.