sůl | ||
1 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
150 ml | mléko | |
20 g | droždí | |
100 g | cukr krupice | |
povidla | ||
1 balíček | vanilkový cukr | |
300 g | hladká mouka | |
50 g | máslo na potření | |
cukr moučka |
Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si tak kvásek. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, která naplníme povidly. Ta zabalíme, potřeme rozpuštěným máslem a skládáme na vymaštěný plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minut vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a buchty v ní pečeme 20 - 30 minut.
Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena