Máme tady nevlídné počasí a také čas na trochu složitější pečení. Vyzkoušejte recept na kynuté buchty jako od babičky.
náplň | |
---|---|
40 g | cukr |
1 lžíce | rum |
1 ks | žloutek |
1 ks | citron |
250 g | tvaroh |
1 lžička | kukuřičný škrob |
0.5 ks | vanilkový lusk |
těsto | |
8 g | sůl |
1 ks | vejce |
60 g | máslo |
1 ks | žloutek |
0.5 kostky | droždí |
140 g | cukr krupice |
350 g | hladká mouka |
0.5 ks | vanilkový lusk |
2.5 dl | mléko plnotučné |
170 g | hladká mouka 00 |
na potření | |
máslo | |
rum | |
cukr moučka | |
náplň 1 | |
1 lžíce | rum |
hřebíček | |
250 g | povidla |
skořice mletá |
Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlažného mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, vanilková semínka, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu. Těsto na buchty poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu a půl, každou půlhodinu těsto promísíme. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vydlabaný vanilkový lusk, citronovou šťávu, citronovou kůru, cukr, rum, žloutek a kukuřičný škrob. Na povidlovou náplň promícháme povidla s rumem, tlučeným hřebíčkem a mletou skořicí. Z vykynutého těsta vyválíme 15 stejných kuliček, které plníme náplněmi. Buchty naplněné tvarohem a povidly dobře uzavřeme. Buchty vkládáme do pekáče vymaštěného máslem. Každou buchtu potřeme ze všech stran tukem, aby se vzájemně neslepily. Když vyplníme celý pekáč, vložíme jej do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dohněda. Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Kynuté buchty s tvarohem a povidly necháme vychladnout a před servírováním je pocukrujeme moučkovým cukrem.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena