Recept na oblíbený květákový mozeček podle receptu, jak ho máme rádi u nás doma.
1 špetka | sůl |
3 ks | vejce |
1 ks | květák |
1 lžíce | rostlinný olej |
100 g | balkánský sýr |
2 ks | jarní cibulka s natí |
2 špetky | čerstvě mletý barevný pepř |
Menší květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě jej uvaříme doměkka. Uvařený květák slijeme. Cibulku i s částí natě nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozpáleném oleji do zezlatovění. Přidáme scezený květák, přilijeme rozklepnutá vejce a za stálého míchání necháme zatuhnout. Ochutíme barevným pepřem a odstavíme, na závěr vmícháme rozdrobený balkánský sýr a promícháme. Květákový mozeček s balkánským sýrem ihned po přípravě podáváme. Jako příloha postačí čerstvé celozrnné pečivo.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena