2 ks | vejce | |
50 g | eidam | |
15 lžic | hladká mouka | |
100 g | nastrouhaná houska | |
1 ks | střední květák | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Čerstvý, středně velký květák zbavíme listů, seřízneme košťál a vypereme pod tekoucí vodou. Sýr nastrouháme a smícháme se strouhanou houskou. Vajíčka rozšleháme. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě s trochou kmínu do poloměkka. Potom květák vyjmeme a necháme vychladnout. Uvařený, vychladlý květák nastrouháme nahrubo do mísy, přisolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mouku. Vše spojíme v nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme mokrou rukou placičky. Ty ihned obalujeme ve strouhance smíchané se sýrem a vkládáme na rozpálený olej. Květákové placičky smažíme dozlatova. Jako přílohu ke květákovým placičkám zvolíme vařené brambory a zeleninový salát.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem
Celozrnný kuskus, vejce a bylinky. Tak málo stačí k přípravě chutných placiček, které podáváme jako přílohu i chuťovku. Určitě stojí za vyzkoušení. Podrobný FOTORECEPT.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena