Květák s jogurtovou omáčkou můžeme zařadit do dietního jídelníčku. Je vhodný i pro diabetiky.
1 lžíce | citronová šťáva |
1 ks | květák (menší) |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
na ozdobu | |
rajče | |
omáčka | |
1-2 lžičky | kari |
3 lžičky | olivový olej |
mletý pepř | |
1 lžíce | citronová šťáva |
3 snítky | petrželová nať |
500 ml | bílý nízkotučný jogurt |
Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Petrželku nasekáme najemno. Smícháme ji s bílým jogurtem, olivovým olejem, lžící citronové šťávy, pepřem a kari kořením. Podle chuti dosolíme. Uvařený květák polijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme rajčaty. Podáváme s toastovým chlebem, nebo bagetou. Květák s jogurtovou omáčkou je chutný teplý i studený.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena