Hrušku oloupeme, rozkrojíme na 4 díly a vybereme jádřinec. Kousky hrušek osolíme, opepříme a nastrouháme na ně muškátový oříšek. Hrušky ještě pokapeme citronovou šťávou. Přikryjeme a necháme stát na 10 minut.
Umyté a osušené kuřecí prsa rozdělíme na dva plátky a jemně naklepeme. Na každý kus kuřecího plátku rozdělíme hrušku, zarolujeme do závitku a přichytíme párátkem. Můžeme svázat kuchyňskou nití.
Připravené závitky osolíme a narychlo obalíme v hladké mouce.
Na pánvi zpěníme máslo s troškou olivového oleje, přidáme závitky a naprudko orestujeme z obou stran. Kuřecí závitek s hruškovou příchutí podlijeme bílým vínem a dusíme na pomalém ohni, dokud víno nevyprchá. Ke konci vaření přidáme brandy, promícháme a okamžitě vypneme. Maso odendáme a udržujeme v teple.
Kuřecí závitky s hruškovou příchutí polijeme šťávou z výpeku a podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.