1 lžička | cukr | |
sůl | ||
3 lžíce | máslo | |
1 ks | žloutek | |
2 svazky | mrkev | |
50 g | kerblík | |
30 ml | bílé víno | |
2 lžíce | olivový olej | |
4 ks | kuřecí prsa | |
200 g | zakysaná smetana | |
1-2 lžičky | hořčice | |
hrubý černý pepř | ||
250 ml | instatní vývar |
Mrkve očistíme, ale nekrájíme. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme kuřecí prsa a odložíme je do tepla.
Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj máslo a mrkev, kterou ve vývaru vaříme asi 15 minut. Pak mrkve vyndáme a taky uložíme do tepla. Do vývaru přilijeme smetanu a omáčku přivedeme k varu. Žloutek smícháme s vínem, horčicí a spolu s nasekaným kerblíkem. Vše přimícháme do smetanové omáčky, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a přeléváme kerblíkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale nemusí být žádná.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena