Kuře si nejprve okořeníme a necháme odležet, ideální je přes noc, protože pak více prostoupí chutě, ale není to nutné. Já dávám do kořenící směsi grilovací koření bez lepku, mletý černý pepř, olivový olej, najemno nasekaný česnek a cibuli.
Marinované kuře poté pečeme v troubě na 175 °C přikryté a zalité máslem a hrnkem vody. Kuře pečeme do fáze, kdy se začínají konce paliček oddělovat, poté necháme otevřené dopéct pro barvu a křupavou kůrku.
Jáhly uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi osmahneme žampiony se solí, pepřem a máslem. Výborné jsou jemně křupavé. Jáhly se žampiony potom smícháme a tvoříme kopečky na talíř.
Na obrázku je míchaný salát s mozzarellou, zeleninu dáváme podle chuti, zakápneme pouze olivovým olejem a troškou soli. My máme tendenci dělat menší porce hlavního jídla a dojídat se zeleninou, ale i bez salátu to bude určitě chutnat.
Kuřecí paličky s jáhlami a zeleninovým salátem podáváme jako chuťově výborný oběd nebo večeři.