4 ks | kuřecí stehenní řízky | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
těstíčko | ||
2 ks | vejce | |
60 g | šunka | |
100 ml | pivo | |
80 g | hladká mouka | |
1 lžíce | čerstvá petrželka |
Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme, osolíme a naklepeme. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Z mouky, vajec a piva umícháme hladké těstíčko, které osolíme a přimícháme nasekanou šunku a petrželku. Maso namáčíme do těstíčka a smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Usmažené řízky necháme okapat na papírové utěrce. Kuřecí stehenní řízky rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena