Všechnu čerstvou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky velké asi 3 x 3 cm. Kousky dýně hokaido zbavíme jadérek. Oloupaná rajčata nakrájíme na drobné kousky. Všechnu zeleninu vložíme do tukem vymazané zapékací mísy nebo remosky, lehce osolíme a promícháme.
Kuřecí maso (stehna, čtvrtky nebo třeba jen stehenní řízky) opepříme, osolíme a položíme na zeleninu. Směs zalijeme asi 250 ml vody. Použijeme-li vývar, pozvedneme pokrm na vyšší úroveň, ale s vodou si také vystačíme.
Kuřecí kousky na zelenině pečeme přiklopené zhruba hodinu do změknutí zeleniny v troubě předehřáté na 200 °C. Občas zkontrolujeme a případně polijeme trochou vody. Pět minut před koncem pečení položíme na kuřecí maso pár plátků másla a dopečeme odklopené.
Kuřecí maso se zeleninou podáváme s vekou, bramborem nebo bramboráčky.