Všechny suroviny na omáčku smícháme, cca 10 minut povaříme a necháme vychladnout. Kečup zvolíme dle preferencí - sladký či ostrý, můžeme přidat i chilli.
Kuřecí maso (stehna, křídla, paličky či špalíčky) naskládáme do zapékací mísy a podlijeme olejem a trochou vody. Pečeme zakryté tak, jak jsme zvyklí (cca 40 minut na 220 °C). 10 minut před koncem pečení maso odkryjeme a zalijeme omáčkou. Pečeme dalších asi 10 minut.
Kuře pečené v domácí BBQ omáčce následně podáváme s rýží, chlebem či opečenými bramborami. Je možné po přípravě a vychladnutí omáčky ihned nalít na maso a nechat přes noc naložené. Při pečení je ale třeba počítat s připalováním, proto raději volím možnost s předpečením masa a následného zalití omáčkou.