Tento recept se s malými rozdíly objevil v soutěži Mastechef Australia. Je rychlý a chutný.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
1 palička
česnek
200 ml
ocet
1 lžička
tymián
400 ml
voda
1 ks
kuře
2 ks
bobkový list
2 lžičky
hladká mouka
200 ml
sójová omáčka
5 ks
celý černý pepř
Postup přípravy
Kuře omyjeme a očistíme a vložíme do kastrolu. Můžeme použít jen kuřecí prsa nebo stehna. Vše zalijeme vodou, octem a sójovou omáčkou. Množství je orientační, odpovídá celému kuřeti.
Česnek nakrájíme na plátky a spolu s pepřem, bobkovým listem a tymiánem dáme ke kuřeti do omáčky. Kuře Adobo vaříme doměkka. Po uvaření kuře vyjmeme a omáčku scedíme. Následně ji zahustíme moukou nebo solamylem smíchaným s trochou vody.
Kuře Adobo podáváme s rýží.