1 lžička | cukr | |
1 dl | olej | |
50 g | šunka | |
2 lžičky | hořčice | |
1 lžička | kopr | |
1 lžíce | kapary | |
0.3 lžičky | zázvor | |
1 dl | bílé víno | |
250 g | kysaná smetana | |
muškátový oříšek | ||
pepř a sůl | ||
900 g | kuřecí prsíčka | |
worcester | ||
0.5 ks | citronová šťáva | |
máslo na zjemnění |
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Také je lehce zasypeme muškátovým oříškem a zázvorem. Maso pak opečeme z obou stran na rozehřátém oleji.
Opečené plátky prsíček vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Na stejné pánvi ohřejeme kysanou smetanu předem rozmíchanou s vínem, hořčicí, šťávou z kaparů, worcesterovou omáčkou, koprem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme celé kapary a zjemníme máslem.
Do takto připravené omáčky vložíme opět maso a ještě několik minut prohřejeme. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a každý plátek dozdobíme šunkou nakrájenou na jmené nudličky.
Hotové kuře podáváme s dušenou rýží.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena