Kroupy, houby, koření - výsledkem je skvělá česká specialita.
Hodnocení
3.9
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
2-3 stroužky
česnek
80 g
olej
1 špetka
sůl
1 lžíce
máslo
1 špetka
majoránka
1 špetka
kmín
300 g
kroupy
50 g
sušené houby
1 špetka
mletý černý pepř
Postup přípravy
Krupky propláchneme horkou vodou, v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka a scedíme. Česnek utřeme se solí a smícháme s mletým pepřem, přidáme polovinu oleje, majoránku a promícháme s vařenými krupkami.
Sušené houby necháme nabobtnat v trošce vody, uvaříme je doměkka a vmícháme do připravené směsi. Směs rozložíme do vymazaného pekáče a v rozehřáté troubě zapečeme. Před dopečením přidáme na povrch vločky másla.