Cibule oloupeme a nakrájíme hodně najemno. V míse smícháme jogurt se solí, pepřem, paprikou, cibulí a utřeným česnekem.
Krůtí stehna podle potřeby očistíme a zbavíme kůže. Omyjeme je, osušíme a vložíme do připravené marinády. Krůtí stehna v jogurtu zakryjeme pokličkou nebo potravinářskou fólií a necháme v lednici rozležet 24 hodin.
Druhý den krůtí stehna rozložíme na mřížku rozehřátého grilu na dřevěné uhlí. To nesmí hořet. Uhlíky musí být řeřavé. Krůtí stehna v jogurtu pomalu grilujeme za průběžného otáčení a potírání jogurtovou směsí, aby se na nich utvořila krusta. Asi po 4 hodinách je maso měkké a stehna můžeme podávat.
Krůtí stehna v jogurtu podáváme podle chuti s rýží, brambory nebo jen zeleninovým salátem a pečivem.