Stroužky česneku oloupeme a rozčtvrtíme. Krůtí prsa osolíme, opepříme a prošpikujeme připraveným česnekem.
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Zapékací mísu či pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme brambory, na ně rozprostřeme cibuli, zeleninu a vložíme bobkový list. Lehce osolíme, posypeme kmínem a poklademe plátky másla. Na zeleninu položíme krůtí prsa, která pokryjeme plátky slaniny.
Směs v pekáčku podlijeme částí vývaru a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 30 minutách maso přelijeme šťávou a podlijeme zbylým vývarem. Pečeme odkryté dalších 30 minut.
Krůtí prsa na zelenině necháme lehce vychladnout a krájíme na plátky.
Plátky masa poklademe na talíře, doplníme zeleninou, brambory a podáváme jako hlavní chod z jednoho pekáčku.