Čerstvý zázvor očistíme a nasekáme najemno. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev nakrájíme škrabkou na plátky. Plátky krkovice osolíme a lehce posypeme mletým zázvorem smíchaným se solamylem.
Ve dvou pánvích rozehřejeme olej. Do jedné vsypeme cibuli, mrkev a sekaný zázvor. Zprudka vše restujeme jen než zelenina zkřehne. V druhé pánvi opražíme plátky krkovice. Pokud je maso dřív, uložíme ho na teplé místo. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou, octem a třtinovým cukrem, případně osolíme. Ještě asi 2 - 3 minuty zprudka restujeme. Pokud chcete mít ze zeleniny omáčku k rýži, stačí postupně přidávat trochu vodu při vaření rýže. Pak ale pozor se solí.
Plátky krkovice rozdělíme na talíře, doplníme asijskou zeleninou a ozdobíme. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.