4 lžíce | olej | |
1 ks | chilli paprička | |
1 l | zeleninový vývar | |
2 snítky | čerstvý rozmarýn | |
700 g | cibule bílá | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
máslo | ||
mletý černý pepř | ||
příloha | ||
100-150 g | brynza | |
1 ks | celozrnná bageta |
Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Větvičky rozmarýnu opláchneme a osušíme. Chilli papričku rozřízneme a zbavíme jadérek. Na oleji orestujeme cibuli spolu s rozmarýnem a celou očištěnou chilli papričkou dorůžova. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme brynzové krutony. Celozrnnou bagetku nakrájíme na plátky, které potřeme vyšší vrstvou brynzy a zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Vrátíme se k polévce. Z vývaru vyjmeme papričku, rozmarýn a cibuli rozmixujeme dohladka. Nakonec krémovou cibulačku zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Krémovou cibulačku rozdělíme na porce, doplníme brynzovými krutony, ozdobíme rozmarýnem a ihned podáváme.
Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem
Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena