Jemná řecká pochoutka servírovaná jako výtečný předkrm.
Hodnocení
3.0
/ 5 (114x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
50 g
máslo
1 ks
žloutek
225 g
krevety
150 ml
zakysaná smetana
na ozdobu
mletá sladká paprika
podle chuti
mletý černý pepř
Postup přípravy
Máslem vymažeme 4 zapékací misky a rozdělíme do nich krevety, které více okořeníme černým pepřem.
Smícháme žloutek s kysanou smetanou a pomocí lžíce krevety přelijeme. Navrch poklademe zbylé vločky másla.
Všechny čtyři misky naskládáme najednou do mikrovlnné trouby na 7 až 8 minut na stupeň 4. Poté okořeníme paprikou.
Krevety s kysanou smetanou ihned podáváme.