sůl | ||
2 ks | cibule | |
1 ks | pomeranč | |
3-4 ks | hřebíček | |
1 ks | králík | |
3 lžíce | olivový olej | |
2 konzervy | krájená rajčata | |
2 lžíce | sekaná petržel | |
1 ks | skořice celá | |
mletý černý pepř |
Králíka omyjeme, osušíme a podle počtu porcí nakrájíme na 4 nebo 8 kousků. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Rajčata scedíme (nálev nevyléváme) a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pomeranč pořádně omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Pokrájená rajčata se šťávou smícháme s pomerančovou šťávou i kůrou. Směs osolíme a opepříme.
Ve větší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a porce králíka orestujeme. Přidáme cibuli, koření a nakonec rajčata. Necháme chvilku dusit a rozehřejeme troubu na 200 °C. Hrnec přiklopíme poklicí, vložíme do trouby a zapékáme asi hodinu. Pak vytáhneme skořici a hřebíček, podle chuti omáčku osolíme a opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Králíka servírujeme přelitého rajčatovou omáčkou.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena