Recept na chutný hlavní chod z králičího masa.
1.5 l | voda |
1 ks | králík |
2 lžíce | hladká mouka |
3 lžíce | mletá sladká paprika |
1 kelímek | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme naporcujeme. Na rozpuštěné máslo dáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme naporcované králičí maso, lehce osmažíme, zasypeme červenou paprikou, promícháme a zalijeme horkou vodou, aby nám paprika nezhořkla. Králičí maso vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme jíšku - na másle osmahlou hladkou mouku, provaříme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme smetanu a krátce povaříme. Králíka na paprice podáváme s houskovým knedlíkem.
Není nad českou klasiku: Recept na kuře na paprice krok za krokem
Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.
Tradiční český králík s brambory a řepou
Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena