Králičí sekané biftečky jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemné mleté králičí maso s aromatickými bylinkami a kořením. Podávají se s bramborovou kaší, rýží nebo pečenou zeleninou. Jsou to chutné a zdravé masové pokrmy, které představují zajímavou alternativu klasických hovězích nebo vepřových biftečků.
4 stroužky | česnek | |
10 dkg | olej | |
2 ks | vejce | |
2 ks | cibule | |
3 lžíce | hladká mouka | |
35 dkg | vepřová krkovice | |
1 ks | předek králičí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
pepř a sůl | ||
podle potřeby | ||
voda na podlití | ||
strouhanka na vál |
Králičí předek omyjeme, osušíme, vykostíme a umeleme s česnekem a jednou cibulí. Přidáme pepř, sůl, vejce, 2 lžíce hladké mouky, dobře promícháme, přidáme nahrubo nasekané vepřové maso. Na vále pomocí strouhanky utvoříme z masové směsi 10-12 biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 lžící hladké mouky, zalijeme vodou, povaříme na řídkou omáčku, přisolíme, přidáme opečené biftečky, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Králičí sekané biftečky podáváme s vařenými brambory.
Autor:Jiří Kropáček
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena