Recept na českou a zdravou klasiku.
4-5 stroužků | česnek |
2 lžíce | olej |
sůl | |
1-2 ks | vejce |
450 g | špenát |
1 lžíce | hladká mouka |
1 dl | smetana na vaření |
Z oleje a mouky připravíme světlou zásmažku. Do ní dáme již povolený špenát a mícháme, dokud se nerozpustí. Za stálého mícháme špenát osolíme, přidáme nasekaný česnek a vlijeme rozklepnutá vejce. Nakonec špenát zjemníme smetanou nebo mlékem. Pokud máme špenát řidší, můžeme použít mléka či smetany více. Klasický dušený špenát podáváme s výpečky, moravským vrabcem nebo vepřovým na česneku. Záleží na chuti.
Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
autor seandurst
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena