Nejdříve si připravíme všechny potřebné suroviny na salát. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme i s natí na kolečka. Listové saláty očistíme, natrháme na stejně velké kousky a promícháme v míse s cibulkou. Okapané kompotované broskve nakrájíme na kostičky a plísňový sýr rozdrobíme na malé kousky. Z oleje, hořčice, zázvoru, citronové šťávy a javorového sirupu ušleháme hladkou zálivku. Všechny suroviny připravené na salát (mimo zálivky) uchováme v chladu. Těsně před podáváním všechny suroviny promícháme a ochutíme zálivkou.
Vyšší kotlety s kostí očistíme, opepříme a osolíme. Okapané broskve nakrájíme na plátky a sýr nastrouháme. Na horkém oleji osmažíme kotlety z jedné strany dorůžova. Pak je obrátíme, posypeme sýrem, poklademe broskví a opečeme i z druhé strany dorůžova.
Kotlety se sýrem a broskví rozdělíme na porce, obložíme směsí salátů s broskvemi a rozdrobeným sýrem. Takto připravené kotlety se sýrem, broskví a listovým salátem podáváme. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo opečené brambory.