Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Dále naklepeme maso (já používám raději vepřovou krkovici, je chutnější a šťavnatější), na krajích nařízneme, aby se nekroutilo při pečení. Osolíme, opepříme, kdo chce opaprikuje a přidá grilovací koření.
Do pečící mísy, kterou jsme omastili olejem, naklademe vrstvu brambor a osolíme, pak opět dáme vrstvu brambor a osolíme, tak pokračujeme do vyčerpání plátků brambor, nakonec osolíme. Na vrstvu položíme okořeněné maso. Na něj podle chuti přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ale nemusí být. Nakonec vše zalijeme šlehačkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 - 200 °C cca 1 hodinu.
Je to takzvaná minutka, ale peče se hodinu, zajímavé, že? Ale kdo vydrží, určitě si na kotletách na šlehačce pochutná.